Forklaring Sikkerhet X32

Android sier appen som skal installeres har «Ukjent kilde»

Android har en funksjon som blokkerer installasjonen av apps fra andre steder enn deres «app-store», Google Play. Hvorfor skal du ignorere denne advarselen?

Formål

Det mest åpenlyse formålet med denne funksjonen er sikkerhet. Ved å sørge for at brukeren bare får lastet ned apps fra deres app-store (app-samlere) Google Play skal man i utgangspunktet være sikret mot skadelige apps gjennom Googles godkjenningsprosess. Desverre har dette feilet ganggang, så brukeren må fortsatt bruke grunnleggende datakunnskap for å skille ut mistenkelige apps.

I annen rekke er det nedlåsingen til Googles økosystem, både ved direkte bruk men også ved at brukeren kjøper produkter som bare er tilgjengelig så lenge man er aktiv kunde hos Google. Det er vanskelig å stenge ned en konto man har brukt mye penger på.

Metode

Så lenge denne sperren er påslått vil android, gjennom en kryptografisk sjekk, ikke tillate installasjoner fra andre steder en Google Play. Ved å skru den av sjekker man ikke lengere den digitale signaturen.

Fare og ulempe

Faren ved å skru av denne sjekken er at man kan ikke belage seg på et dårlig fungerende sikkerhetssystem. Man må selv vurdere hvert program man installerer utenom Google Play (noe man burde gjøre selv på Google Play), om det ber om tillatelser som samsvarer med funksjonen, om produsenten av appen virker tillitsvekkende og så videre.

Fordelene

For X32-brukere er det i første rekke at de kan laste ned X32s egen android-app. Den er ikke tilgjengelig på Google Play, hovedsakelig fordi X32 ikke ønsker å benytte seg av Google som underleverandør.

Det er mange andre som heller ikke ønsker dette og det finnes et utall av fantastiske apps som ikke finnes på Google Play men er tilgjengelig som frittstående installasjoner eller som deler av alternative app-samlere og ingen av disse er kryptografisk signert av Google.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *