Forklaring Gjennomgang X32 X32-skyen

Hvordan logge inn på X32-skyen

Verktøy og vanskelighetsgrad

Klikk på denne lenken for å åpne nettsiden til X32-skyen i ny fane. Hvis du foretrekker å lese gjennom bruksanvisningen først og så gå til siden vil det være en lenke på slutten av siden som tar deg bort fra gjennomgangen og direkte til X32-skyen.

Innloggingsprosessen burde være enkel for startbrukere. Har du skrudd på 2-faktor autentifisering er prosessen litt vanskeligere da det forutsetter at man bruker en app eller et program for å generere sikkerhetskode og så taste det inn i løpet av ett minutt (uendelige forsøk). Klarer du å logge inn på nettbanken, klarer du dette.

Innloggingssiden

 

Brukernavn eller e-post er ditt brukernavn til X32-skyen eller epost som slutter i @x32.no. Passordet er enten det korte X32-brukerpassordet ditt eller noe du selv har valgt.

Hvis du logger inn fra en delt eller åpen maskin skal du klikke på «Logg inn»-knappen. Hvis du logger inn fra en privat maskin kan du velge «Forbli innlogget» for å slippe å skrive passord hver gang du åpner X32-skyen. Hvis du klikker på denne boksen vil du logges inn automatisk.

Typiske problemer:

Hvis datamaskinen din blokker javascript eller cookies må du aktivere dette for å kunne bruke X32-skyen. X32-skyen bruker ingen ekstern webprogramvare

Hvis du velger «Forbli innlogget» og har browserutvidelser som behandler cookies må du hviteliste X32-skyen (https://x32.no/skyen/)

Hvis du har glemt passordet kan du få tilsendt automatisk e-post med gjennomgang for å lage nytt passord. Du kan også kontakte administrator direkte for å få det opplest etter identitetsverifikasjon.

 

2-faktor autentifiseringskode

Hvis du ikke har 2-faktors autentifiseringskode kan du hoppe over denne delen.

Åpne kodegeneratoren på Android, appen «FreeOTP», og velg oppføringen til X32-skyen.  Du vil få opp en sekssiffret kode og et nedtellingsur. Koden skal skrives inn i feltet «Autentiseringskode» når du logger inn.

Når nedtellingen går ut genererer den en ny kode og starter nedtellingen igjen. Hvis du tror at du får for lite tid til å skrive inn koden, vent på neste kode-syklus. De genereres for evig.

Typiske problemer:

Hvis du mangler gyldig kodegenerator (FreeOTP) kan du bruke en av ti sikkerhetskopi-koder. Når du har brukt opp alle ti er du utestengt, så opprett ny hemmelig grunnkode ved første anledning.

Hvis det er tidsforskjell mellom kodegenerator og X32-skyen vil kodegeneratoren lage feil koder. Pass på at enheten som kjører kodegeneratoren har riktig klokke.

Hvis du ikke har noen form for 2-faktors autentifiseringsmulighet, ta direkte kontakt med administrator.

 

Logget inn

Velkommen til X32-skyen. Husk å logge ut når du er ferdig hvis du er på en delt datamaskin ved å klikke på brukerbilde eller ensfarget rundt ikon i øvre høyre hjørne og velge «Logg ut».

Man kan ikke undervurdere viktigheten av å logge ut fra delte maskiner og kan sammenlignes med å ikke låse døren når man går hjemmefra.

Du kan også besøke X32-skyens nettside ved å skrive inn nettaddressen: https://x32.no/skyen/, men det anbefales at du går rett til x32.no og klikker på linken derfra.

 

HTTPS

X32-skyen kjører på HTTPS (i motsetning til HTTP) hvor S-en betyr at forbindelsen er kryptert og sikker. Pass alltid på at du bruker HTTPS, de fleste nettlesere viser en hengelås ved siden av addresselinjen for å tydeliggjøre dette.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *